Historien bag Haurum Grafisk

Haurum Grafisk blev stiftet i 1977 af Arne Holdensen. Dengang hed firmaet Sæby Fotosats og arbejdede på ctp-anlæg og kørte film/fotosats-papir ud til trykkerier i hele landet.

I 1991 kom jeg, Jane Rasmussen, i lære samtidig med at den første Macintosh blev indkøbt. Den første tid var læringskurven ret stejl udi mac og dens kunnen. Når der opstod problemer så ringede vi rundt til hinanden og spurgte os frem om nogen var stødt på det og det problem.

Eftersom vi kørte film ud, så endte mange af udfordringer hos os i sidste ende og vi lærte at spotte de forskellige ting der kunne lave bøvl. Samt at vi lærte at “keep it simple” var en rigtig god idé. Fotosætteren kunne nægte at køre filmen ud, hvis det var alt for kompliceret bygget op.

Det var dengang man kunne sende pakker med bussen, så evt. hasteopgaver blev sendt med den rundt i Nordjylland og mange gange har jeg hørt sætningen: “Hvad er klokken der passer?” mens filmen blev hevet ud af fremkalderen.

Tiden løb fra filmudkørslen og nu er det begrænset, hvor mange af dem der bliver kørt ud. Det er til brug for serigrafi og tryk på f.eks. flasker o.lign. hvor der stadig er brug for film.

I 2008 overtog jeg firmaet og i 2018 skiftede jeg navnet til Haurum Grafisk. Der var ikke mange der kendte til begrebet fotosats længere, så navnet måtte opdateres.

Men der ligger stadig godt grafisk håndværk til grund for mit arbejde og jeg holder mig opdateret på nye ting. Filosofien i mit arbejde er at det skal være i orden og jeg kan ind i mellem være lidt stædig for at få det til at lykkes. Jeg slipper ikke ordren før kunden er tilfreds.

Jeg har en fornemmelse af at mine kunder handler med mig fordi de altid kan stole på at det er i orden og til den aftalte tid.